Aflevering 2 – Digitalisering in de gezondheidszorg: Wenselijk of noodzakelijk

Met Julian Jagtenberg en Egge van der Poel

In 2040 bereiken we in Nederland de piek van de vergrijzing. We zijn niet alleen met veel meer ouderen, we leven ook langer. De vraag naar verpleeghuiszorg dreigt te verdubbelen. Intussen groeit het aantal beschikbare zorgverleners niet mee. Hoe kunnen technologie en AI ons hierbij helpen?

In de tweede aflevering van ‘Onderweg naar Zorgen’ proberen Paul en Aarnoud zich een voorstelling van digitalisering in de gezondheidszorg te maken. Zij reageren in ‘Het lab’ op Julian Jagtenberg, hij ontwikkelt slaaprobots en is ervan overtuigd dat robotica en kunstmatige intelligentie de ouderenzorg gaan transformeren. Met hoofdgast Egge van der Poel gaan ze in ‘De Spreekkamer’ de breedte in. Deze gepromoveerde deeltjesfysicus en bachelor in de filosofie noemt legio toepassingen voor de AI die er nu al is, waarmee zorgprofessionals ontlast kunnen worden.

Laat al die suboptimale dingen die ik in de zorg zie in vredesnaam door technologie doen. Want dat kan nu al. Dat er zoveel nog niet is, met dít potentieel, daar word ik gek van.

Luister hier de aflevering >

Volgende artikel

Aflevering 3 - Innovatie & organisatie in de zorg: de rol van de overheid