Aflevering 3 – Innovatie & organisatie in de zorg: de rol van de overheid

Met Marc Pomp en Jan Kremer

De ouderen van 2040 kunnen niet op dezelfde zorg rekenen als de ouderen van vandaag.

Maar die ouderen, zijn dat niet gewoon onze ouders? Of – slik –  wijzelf? 2040 klinkt nog ver weg maar dat is al over 17 jaar en eigenlijk akelig dichtbij. Dus vragen Aarnoud Overkamp en Paul Slobbe zich in de derde aflevering van ‘Onderweg naar Zorgen’ af: “De doemscenario’s die je hoort op radio en tv, valt daar nog iets aan te doen?”

Gezondheidseconoom Marc Pomp steekt ze een hart onder de riem door uit te leggen waarom een verdubbeling van het aantal ouderen niet per se hoeft te leiden tot het zwartste scenario. Hoofdgast is Jan Kremer, hoogleraar Zorg & Samenleving in het Radboudumc en sinds voorjaar 2023 speciaal gezant Passende Zorg voor het ministerie van VWS. In deze rol adviseert hij het ministerie over het zorgbeleid. In een persoonlijk gesprek schetst hij dat waar de rol van de overheid kleiner wordt, er op sociaal vlak juist kansen liggen.

Wat kun jij nu al doen om zorgelozer de toekomst in te gaan? Luister naar dit inspirerende gesprek in aflevering 3 van ‘Onderweg naar Zorgen’.

Luister hier de aflevering >

Volgende artikel

Aflevering 4 - 2040: Zorgeloos of zorgwekkend?