Patient Ambassador Award

Bij Takeda staat de patiënt centraal. Dat blijkt uit allerlei initiatieven vanuit alle business units. Alleen worden deze onvoldoende onder de aandacht gebracht, intern en extern. Tijd om deze mooie projecten eens in het zonnetje te zetten. 5 projecten zijn genomineerd op de Patient Ambassador Award. We stellen deze projecten graag voor!

Bij Takeda staat de patiënt centraal. Dat blijkt uit allerlei initiatieven die vanuit diverse afdelingen van de organisatie geïnitieerd worden.

Wij zijn trots op al deze initiatieven en zetten ze daarom graag in het zonnetje. De Patient Ambassador Award is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan het project met de grootste bijdrage aan het welzijn van patiënten in Nederland.

Onafhankelijke patiëntenjury

Alle medewerkers van Takeda zijn gevraagd om zijn/ haar projecten in te sturen. Vanuit deze aanmeldingen zijn er 5 genomineerden geselecteerd.
We stellen deze projecten graag aan u voor!

De winnaar is bekend

De onafhankelijke patiëntenjury heeft het project ‘Praatkaarten voor mensen met een afweerstoornis’ tot winnaar van de Patient Ambassador Award gekroond.

De jury is vooral te spreken over de toegevoegde waarde van de praatkaarten. Zij geven aan dat dit van echte toegevoegde waarde is bij de zorg voor patiënten en hun familie en laat zien dat er echt gekeken is naar de ervaring vanuit de patiënt. “Dit project zou verplicht moeten zijn voor iedereen die in de farmaceutische industrie werkt”. Dat deze kaarten ook voor andere zorggebieden gebruikt kunnen worden is voor de jury een logische volgende stap: “Hier leren ook huisartsen wat van” en “Ik wou dat ik deze kaarten had toen ik gediagnosticeerd werd met blaaskanker”.

Volgende artikel

Lijst wisselen van medicijnen ‘ongewenst’ – advies van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)