Patient Centricity Award

Takeda Oncology ziet het als een belangrijke taak om een bijdrage te leveren aan de optimalisatie van de behandeling van patiënten met een oncologische aandoening. Om dit belang te onderstrepen is de Patient Centricity Award in het leven geroepen.

De Patient Centricity Award is bestemd voor het meest innovatieve project dat bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen met een oncologische aandoening. Zorgprofessionals die betrokken zijn bij oncologische aandoeningen worden opgeroepen om innovatieve projectvoorstellen in te dienen voor de Patient Centricity Award. Er wordt een bedrag van maximaal 10.000 euro beschikbaar gesteld via een ‘unrestricted educational grant’.

Beoordeling door jury

Een onafhankelijke multidisciplinaire vakjury bestaande uit oncologen, verpleegkundig specialisten en vertegenwoordiging van een patiëntenorganisatie beoordeelt de inzendingen op o.a. het verbeteren van het welzijn van de patiënt, de kwaliteit van zorg, praktische uitvoerbaarheid, en inzetbaarheid in andere instellingen naast de mate van innovativiteit.
De uitreiking vindt plaats tijdens een congres of nascholing waar de zorgprofessionals binnen de oncologie aanwezig zijn.

Winnaars

Regionaal Oncologie Netwerk Nijkerk was in 2017 de eerste winnaar van de Patient Centricity Award voor deskundige en individuele ondersteunende (na)zorg geboden aan mensen geconfronteerd met kanker in de regio Nijkerk.
Uit de dertien inzendingen in 2020 werd gekozen voor huisartsenpraktijk Wateringse Veld voor hun project 1ste lijn oncologie zorg in beweging waarbij wandelconsulten, lotgenotencontact, groepsondersteuning en bewegen centraal staan.

Toekomst

In de nabij toekomst wil Takeda de Patient Centricity Award ook binnen andere medische vakgebieden beschikbaar stellen.
Voor meer informatie kijk op: www.patientcentricityaward.nl

Volgende artikel

Patiënten op de eerste plaats